Masked boy pointing at parent

Integritetspolicy

Uppdaterad februari 2022.

Rolly’s respekt och omsorg om din integritet. Denna policy förklarar när och varför vi samlar in, använder och delar personlig information om dig och personer som använder våra mobilapplikationer, webbplatser eller använder våra digitala kanaler för att kontakta oss (kombinerat kallade ”onlinetjänster”).

Genom att använda våra onlinetjänster eller genom att kontakta oss godkänner du denna integritetspolicy och att vi behandlar dina personuppgifter. Du samtycker också till att vi kan använda digitala kommunikationskanaler för att kontakta dig.

För frågor relaterade till dataskydd, vänligen kontakta oss på hello@rollys.se.

Databehandling – Hur vi samlar in, vad vi samlar in och varför vi samlar in det

Personuppgifter
Den grundläggande informationen du ger oss när du registrerar dig för ett användarkonto eller gör en gästbeställning som, för- och efternamn, telefonnummer, mejladress, information som samlats in från profiler på sociala medier och tillstånd för marknadsföring för varumärkets webbplatsägares räkning . En personlig användarkod skapas och används av webbplatsen. Vi kan också lagra kommunikation och korrespondens om du kontaktar oss eller rapporterar ett problem med den teknik vi tillhandahåller. Syftet är att säkerställa en högre kvalitet i våra interaktioner och tjänster.

Dessa data utgör dina personuppgifter, vilket innebär att denna data på din begäran kan raderas och/eller exporteras till dig i ett maskinläsbart format.
För beställningar som levereras till en bil (så kallad ”in-car-delivery”) hämtar vi även in bilregistreringsnummer och färg på bilen. Dessa uppgifter raderas efter att beställningen har genomförts.

Berättigade intressen: förebyggande av brott och misstänkt, illvilligt beteende, såsom bedrägeri.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig, för att uppfylla våra juridiska skyldigheter och vårt legitima intresse.

Platsdata
Om du går med på att dela din plats för din dator och/eller mobila enhet kommer din position troligen att användas för att anpassa din användarupplevelse, våra onlinetjänster och för att förhindra bedrägerier. Vi kan också använda din plats för att presentera lokaliserade marknadsföringserbjudanden.
Denna data är anonymiserad och inte portabel.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig och vårt legitima intresse.
Berättigade intressen: förebyggande av brott och misstänkt, skadligt beteende, såsom bedrägeri, för att förse dig med innehåll om uppdateringar under beställningsprocessen och för att underlätta effektiv drift och övervakning av vår verksamhet.

Transaktionsdata
Detaljer om transaktioner du utför via våra onlinetjänster. Detta används för att hålla reda på dina beställningar och tillhandahålla en beställningshistorik och för anpassning av innehåll, för att förbättra användarupplevelsen och tillståndsmarknadsföring.
Dessa data utgör dina personuppgifter, vilket innebär att denna data på din begäran kan raderas och/eller exporteras till dig i ett maskinläsbart format.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla våra juridiska skyldigheter, uppfylla vårt åtagande gentemot dig och vårt berättigade intresse.

Beteendedata
Detaljer om dina besök på vår webbplats inklusive, men inte begränsat till, trafikdata, webbloggar och annan kommunikationsdata. Detta används för att kunna förbättra vår webbplats och upptäcka problem.
Denna data är anonymiserad och inte portabel.
Berättigade intressen: Att tillhandahålla och förbättra användarupplevelsen och att förebygga brott och misstänkt, skadligt beteende, såsom bedrägeri.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig och vårt berättigade intresse.

Technovax data
När du använder våra onlinetjänster kan vi samla in teknisk information, inklusive vilken typ av mobil enhet du använder, en unik enhetsidentifierare som IMEI-nummer, enhetstoken, MAC-adress för enhetens trådlösa nätverksgränssnitt, IP-adress, mobiltelefonnummer som används av enheten, mobilnätverksinformation, operativsystem, webbläsare och versioner av densamma. Detta används för att kunna förbättra vår webbplats och upptäcka problem.
Denna data är anonymiserad och inte portabel.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig och vårt berättigade intresse.
Berättigade intressen: förebyggande av brott och misstänkt, illvilligt beteende, såsom bedrägeri.

Betalningsdata
Betalningsalternativen kopplade till order och transaktioner. Om du väljer att lagra kreditkort (Återkommande betalningar/EasyPayment) kommer en tokeniseringslösning från vår bank och betalningsintegrationsleverantör att användas. Kortdata lagras aldrig i någon av våra onlinetjänster.
Denna data är anonymiserad och inte portabel.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig och för att uppfylla våra juridiska skyldigheter.

Lösenord
Lösenordet som angavs under kontoregistreringen som möjliggör inloggning på ett användarkonto lagras krypterat. Du är ansvarig för att välja ett starkt lösenord och hålla detta konfidentiellt.
Denna data är anonymiserad och inte portabel.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig och för att uppfylla våra juridiska skyldigheter.

Användning av cookies
Vi använder cookies för att identifiera, hålla reda på och räkna webbplatsbesökaren, för mer information läs vår Cookiepolicy längre ner.
Denna data är anonymiserad och inte portabel.
Lagligheten av behandlingen: denna information behövs för att uppfylla vårt åtagande gentemot dig och för att uppfylla våra juridiska skyldigheter.
Berättigade intressen: Cookies används för att förse dig med innehåll om uppdateringar under beställningsprocessen, och för att underlätta effektiv drift och övervakning av vår verksamhet.

Användning av push-notiser
När du använder våra onlinetjänster får du frågan om att tillåta push-notiser. Vi använder push-notiser för att berätta om beställningsprocessen, informera om nyheter i våra onlinetjänster och ändringar av våra villkor och riktlinjer samt för att visa riktade marknadsföringserbjudanden.
Du kan själv slå på eller stänga av push-meddelanden i användarinställningarna för onlinetjänsten.

Om du vill anpassa push-meddelanden utan att ha ett användarkonto, kontakta hello@rollys.dk

Känsliga personuppgifter
Lagligheten av behandlingen: Användarens samtycke genom att tillåta push-meddelanden.
Vi samlar inte medvetet eller avsiktligt in data som klassificeras som “Känsliga personuppgifter”.

Övervakningsfilmer
På några av våra restauranger använder vi säkerhetskameror för att skydda våra gäster, personal och egendom från brott. Övervakningsvideor delas endast med brottsbekämpande myndigheter på särskild begäran när det krävs i en utredning av ett brott. Övervakningsvideor raderas efter 30 dagar.
Lagligheten av behandlingen: vårt berättigade intresse.
Berättigade intressen: att skydda våra gäster, anställda och egendom från brott.

Villkor under vilka vi kan lämna ut data till andra parter
Personuppgifter får lämnas ut till vår tjänsteleverantör endast i den utsträckning det är nödvändigt för att driva vår verksamhet och för att uppfylla våra skyldigheter gentemot dig, och där det krävs enligt lag eller för att upprätthålla våra lagliga rättigheter. Vi säljer inte dina personuppgifter till tredje part.

Överföring av data
Personuppgifter kan komma att överföras utanför Europeiska unionen och den europeiska ekonomiska zonen, när vi gör det kommer vi att säkerställa att lämpliga skyddsåtgärder finns på plats och att inblandade parter följer EU-USA Privacy shield eller liknande bestämmelser.

Hur vi skyddar dina personuppgifter
Dina personuppgifter skyddas av både tekniska och organisatoriska medel. Alla överföringar av personuppgifter och tokens kommer att krypteras. Alla personuppgifter lagras på ett säkert sätt och åtkomst till data övervakas, begränsas till behov av kunskap och har förbundit sig till konfidentialitet.

Hur länge behåller vi dina uppgifter
Vi behåller endast personuppgifter så länge vi anser det nödvändigt för att utföra våra tjänster till dig och för att uppfylla våra juridiska skyldigheter (t.ex. föra register för skattemyndigheter).

Dina rättigheter
Du har rätt att;
● få tillgång till dina data i ett bärbart, maskinläsbart format.
● begära korrigeringar och/eller tillägg till dina uppgifter
● begära radering av felaktiga, onödiga, ofullständiga eller föråldrade data
● invända mot användningen av individuellt automatiserat beslutsfattande och/eller profilering
● begränsa oss till att ytterligare bearbeta eller komma åt dina uppgifter
● få din data/konto raderad
● att klaga till en tillsynsmyndighet

Ändringar av integritetspolicyn
Integritetspolicyn kan ändras när som helst. Kontrollera alltid datumet för senaste uppdatering innan du gör en ny beställning. Om du inte godkänner några ändringar ska du sluta använda våra onlinetjänster.

Cookiepolicy

Denna cookiepolicy förklarar hur vår organisation använder cookies när du använder vår webbplats.

Vad är cookies?
Cookies är textfiler som placeras på din dator för att samla in standardinformation och information om besökarnas beteende. När du besöker våra webbplatser kan vi samla in information från dig automatiskt via cookies eller liknande teknik.
För ytterligare information, besök allaboutcookies.org.

Hur använder vi cookies?
Det finns ett antal olika typer av cookies, men vår webbplats använder:

● Strikt nödvändigt – Rolly’s använder dessa cookies för att säkerställa att webbplatsen fungerar korrekt. Denna kategori innefattar endast cookies som säkerställer grundläggande och säkerhetsfunktioner på webbplatsen, som att visa innehåll, validera din session och så vidare. Dessa cookies sparar inga personuppgifter.
● Funktionell — Rolly’s använder dessa cookies så att vi kan känna igen dig på vår webbplats och komma ihåg dina tidigare valda preferenser. Dessa kan inkludera ditt föredragna språk, din plats eller att göra det möjligt för användaren att lyssna på ljud eller titta på en video. En blandning av förstaparts- och tredjepartscookies används.
● Statistik – Rolly’s använder dessa cookies för att samla in information om användningen av webbplatsen, till exempel besökta sidor, trafikkällor, innehållshantering och annan webbplatsstatistik.
● Reklam – Rolly’s använder dessa cookies för att samla in information om användaren, såsom din ålder, kön och intressen. Rolly’s delar ibland vissa begränsade aspekter av denna data med tredje part i reklamsyfte.

Hur du hanterar dina cookies
Du kan ställa in din webbläsare så att den inte accepterar cookies, och ovanstående webbplats kommer att berätta hur du tar bort cookies från din webbläsare. Observera att i några fall kommer vissa av våra webbplatsfunktioner inte att fungera som ett resultat.

Cookiepolicy för andra webbplatser
Webbplatsen www.rollys.se kan innehålla länkar till andra webbplatser. Vår cookiepolicy gäller endast vår webbplats, så om du klickar på en länk till en annan webbplats bör du läsa deras cookiepolicy.

Ändringar i vår cookiepolicy
Rolly’s håller sin cookiepolicy under regelbunden översyn och publicerar eventuella uppdateringar på denna webbplats. Denna cookiepolicy uppdaterades senast den 2022-02-15.

Hur du kontaktar oss
Om du har ytterligare frågor om Rolly’s Cookie Policy eller de uppgifter vi har om dig, eller om du vill utöva någon av dina dataskyddsrättigheter, vänligen kontakta oss.
Maila oss på hello@rollys.se

Hur man kontaktar lämplig myndighet
Om du vill lämna in ett klagomål eller om du anser att Rolly’s inte har hanterat dina ärenden på ett tillfredsställande sätt kan du kontakta Integritetsskyddsmyndigheten.

Mejl: mikael@rollys.se
Telefon: +46 70-866 86 80