Om Rolly’s

Historia och idé

Rolly’s startade 2021 när vi – ett gäng vänner – satte oss ner en sommarnatt i Stockholm för att äta den snabbmat vi gillar bäst. Vi pratade om hur man skapar den perfekta pizzan, som man ju gör när man äter pizza. Det visade sig att vi alla hade något att bidra med. Från ett redan uttänkt koncept för grab’n go pizza till att ha fulländat pizzadeg under loppet av fyra år. Vi ville alla göra vår älskade snabbmat tillgänglig för alla att njuta av. Var som helst, när som helst.

För att sammanfatta det så såg vi tre huvudorsaker till att det var en bra idé att starta Rolly’s…

1. Kvaliteten på pizza varierar mycket beroende på vilken pizzeria du besöker. Detsamma gäller smaken. Din favoritpizza smakar inte likadant från en plats till en annan. Men det gör Rolly’s.

2. Vi skapar inte något nytt. Det är pizza, som alla känner igen och älskar, så vi behöver inte övertyga dig om att det är en fantastisk produkt.

3. Rullad pizza gör det lättare att äta – något många av oss har gjort sedan barnsben. Plus att den håller sig varm längre! När vi rullar den åt dig får du en pizza som är lätt att ta med och äta i bilen, till lunch, på matchen, till filmkvällen, när du är bakfull i soffan – eller någon annan situation som du kan tänka dig, där du är sugen på pizza.

Vår vision är att erbjuda den godaste grab’n go-pizzan som är enkel att beställa och hämta eller få levererad – oavsett om du bor i Westeros eller Kuala Lumpur.

Rolly’s koncept och vision

Vårt koncept står på fyra pelare:

1

Enkelhet

Rolly’s ska vara lätt att beställa, producera, betala och lätt att äta. Det innebär en enkel meny med nio pizzor till samma pris, men möjlighet till extra toppings för att skapa din egen variant. Kontantfri betalning via vår app, och rullad pizza som är lätt att ta med och äta i farten.

2

Kvalitet

Vi vill vara bäst i alla kategorier, så vi lämnar inget åt slumpen. Vi mäter kontinuerligt allt från gästnöjdhet till personalens syn på sin arbetsplats. Detta inkluderar matkvalitet för att säkerställa att Rolly’s fortsätter att få omdömen som: ”Den bästa pizza jag någonsin ätit!”

3

Processer

Vi skapar den optimala processen inom leverans, försäljning, produktion, onboarding och support. Vårt mål är att förenkla, säkra och skapa verktygen för att vara en ledande aktör inom franchisebranschen. Denna pelare är avgörande för vår långsiktiga framgång.

4

Passion & kärlek

Två nyckelingredienser för att skapa framgång och behålla den. Allt vi gör bygger på en tanke om passion och kärlek.

Originalen

Mikael Ahnell,
VD

Gotlänning med bakgrund inom restauranger, hotell och franchising. Har drivit företag i Skandinavien och internationellt. För Mikael som både gym- & pizzaälskare är en Bussola i veckan en perfekt kombo!

Pierre Lind,
Head of Taste

Mer än 30 år i restaurangbranschen i Dalarna och Ludvika. Har nördat pizza i mer än fyra år för att skapa den perfekta degen. Experimenterar ofta i Rolly’s kökslabb med en Margherita vid sin sida.

Emma Nors,
Head of Visuals

Har en bakgrund inom mode- och musikbranschen och har lång erfarenhet av att bygga företag och varumärken. Medgrundare av Virtual Star Studios, och satsar vanligtvis på en Hawaii + salami-kombo.

Mats Mårtensson,
Head of Tech

En entreprenör och investerare. Brinner för kundnöjdhet, mjukvara och högteknologi. Har grundat flera företag främst inom teknik. Lyssnar alltid på 90-talsrock och vill göra salamipizza till listetta.

Richard Frantzén,
Head of Virtual Production

Grundare av en prisbelönt filmstudio som får varumärken att lysa genom Hollywoods filmteknik. Richard är gudfadern till Virtual Production utanför Hollywood, och han gillar mycket ost på sin pizza.

Tina Lee,
Head of Brand & Design

En danska med över 20 års erfarenhet av att använda ord och grafisk design för att vässa idéer och få produkter att se bättre ut. Älskar att arbeta på distans från exotiska platser, men kommer alltid tillbaka för oss (och Vesuvio med champinjoner).

Kalle Barfeld,
Head of Events & Promotions

Driver flera företag relaterade till hastighet, är delägare i Virtual Star Studios och påskyndar nu saker i Rolly’s också! Skulle inte placera något annat än en Kebabpizza i sin rallybils mugghållare.

Fredrik Lindberg,
Head of Locations

Ledande roller i fastighetsbranschen sedan 2000, från Svenska Hus AB och Oscar Properties till Glommen & Lindberg, Funderar alltid på hur man bygger smartare byggnader och den ultimata pizzabutiken.

Ken Bertling,
Head of Innovation

En entreprenör och investerare med passion för skalbara företag. Har rullat sina pizzor sedan barnsben. Älskar att utveckla idéer bakom ratten på sin gamla brandbil och beställer alltid Capricciosa med extra räkor & bea.

David Flingdal,
Head of Marketing

Datadriven marknadsförare och investerare som etablerade Google i Norden. Han har även hjälpt stora nordiska e-handelsföretag att bli ännu mer framgångsrika, och är ett stort fan av trädgårdsfester och Hawaii.

Hungry? Order pizza through Rolly’s app

Download the app, sign up as a member and order. Easy as pie!