Rolly’s matfilosofi

För de dagar då pizza är ett måste

Vi har en transparent matfilosofi. Med det menar vi att du har full insyn i hur vi lagar vår mat och vilka ingredienser som ingår i våra pizzor.

Pizza anses inte precis vara hälsokost och det kommer vi definitivt inte att påstå heller. Men det finns dagar då pizza är ett måste! Så vårt löfte är att sträva efter en version av denna goda rätt som är så hälsosam som möjligt, samtidigt som det är pizzan du känner igen och älskar.

På hemsidan kan du hitta näringsinformation för alla våra pizzor och ingredienser. På så sätt kan du alltid kontrollera hur mycket bränsle din kropp får att arbeta med. När du väl har lärt känna Rolly’s kan du behöva besöka gymmet oftare – det gör i alla fall jag!

Vänliga hälsningar

Mikael Ahnell, VD och medgrundare

Hur en Rolly’s smakar?

Rolly’s rullade pizzor smakar som den klassiska “svenska” pizzan har smakat sedan 1960-talet.
Det betyder att om du gillar en traditionell Vesuvio, så kommer du med största sannolikhet att älska Rolly’s Vesuvio.

Men det finns en stor skillnad. Vår rullade pizza är både varmare och godare, eftersom varje tugga innehåller lite av varje. Det tycker vi är förbaskat nära perfektion.

Ingredienser

Vi vill minska koldioxidavtrycket från vår matframställning. Det innebär att vi försöker välja ingredienser som bidrar till att minimera påverkan på miljön.

Produktion

Pizzan värms till 325 grader i cirka två minuter. När den har svalnat i 80 sekunder lägger vi till sås och sallad, om det ingår i beställningen. Sedan rullar vi pizzan – men inte för hårt, eftersom aromen behöver få andas lite.

Storlekar

Rollys finns i två storlekar. Hel på 30 cm och Halv på 15 cm. Båda har en diameter på ca 7 cm. En hel Rolly’s väger runt 630 gram och en halv väger hälften så mycket – beroende på vilken pizza och vilka extra toppings du väljer.

1000-tals pizzor

Menyn kanske bara visar nio olika pizzor, men när du skapar din egen med extra topping, såser och sallader kan du skapa tusentals olika varianter!

Rolly’s och din hälsa

Du har säkert hört det ökända talesättet “Du är vad du äter”…

Vi försöker inte övertyga dig om att pizza är hälsosamt. Men vi är inte i samma kategori som högprocessade livsmedel som pommes frites och hamburgare. Alla Rolly’s pizzor har skapats av vår kock Pierre. De är gjorda från grunden av färska råvaror. Han har också varit uppmärksam på antalet kalorier, utan att det har fått påverka den fantastiska smaken. Som att minska mängden olja i degen och välja ost av bättre kvalitet.

Så med Rolly’s är det antalet kalorier du bör se upp med. Spannet går från en Bussola på 196 kcal per 100 gram till salamipizzan med 296 kalorier per 100 gram. Vad krävs för att förbruka den energin? Om du väger 70 kg och springer 5 km förbränner du cirka 350 kcal. Vårt råd är att äta en balanserad kost och inte köpa Rolly’s varje dag.

Ladda ner näringsinformation

Har du en bra idé?

Om du har ett förslag hur vi kan bli mer miljövänliga eller bättre på något annat sätt – hör av dig. Mejla vår VD Mikael Ahnell.

Rolly’s och miljön

Vi ärver inte jorden, vi lånar den bara av kommande generationer. Det tar vi på största allvar.

Som restaurangkedja påverkar vi miljön på flera sätt – från var vi får våra råvaror och hur vi producerar mat, till hur och var vi serverar våra pizzor.

Vi är inte perfekta när det gäller att vara hållbara, men vi gör vårt bästa.

Lokalt
anskaffade

råvaror där det är möjligt

Smarta
processer

ger färre transporter

Miljövänlig
förpackning

för att minimera materialåtgång

Hungry? Order pizza through Rolly’s app

Download the app, sign up as a member and order. Easy as pie!